Catalyst. Scoase din context.

(câteva notițe)

Un tip s-a așezat lângă o tipă la masă, într-un restaurant gol. Ca răspuns la privirea ei nedumerită, își scoase nasul din carte și rosti răspicat: ‘Nu-mi place să-mi beau ceaiul singur.’

Un capilar îi pulsa în degetul mijlociu al mâinii în care ținea țigara. Nu se simțea prea bine.

Un tip a pierdut metroul. A ezitat sau nu avea chef să se îngrămădească. În spatele lui, o doamnă fredona o melodie sinistră.

Încolțit de polițiști, tipul s-a aplecat după pistol și dintr-o răsucire bruscă le zbură creierii. Capetele celor doi se fragmentară în sute de piese Lego. S-a uitat disperat în pământ, realizând că a dat de belea.

O împinse în ușă expirând vaporii de bourbon, pe care tocmai îl dăduse pe gât, în urechea ei. Între dinți ținea un cub de gheață. Tipa a scos un geamăt înnăbușit, strecurându-și mâna între picioare.

‘Am să te iubesc încă două săptămâni. Și apoi gata.’

Tipul stătea rezemat de grilajul scărilor, observând mulțimea ușor alcoolizată. În drum spre ieșire, fetița care cântase cu o seară în urmă, s-a oprit lângă el și aplecându-se peste grilaj l-a sărutat pe ambii obraji. ‘Mă duc să mai aduc flori!’, explică ea, ridicând umerii.

Tipa aceea frumoasă îl bătuse finuț pe umăr. ‘Știi poza aceea făcută de tine, la bar? Îmi place super mult, mersi pentru ea!’. Stânjenit de simpla interacțiune, tipul răspunse  aproape în șoaptă ‘cu plăcere’, schițând un zâmbet și imediat apoi prefâcându-se ocupat.

A închis ochii,  apăsându-i ușor în orbită. Haosul din mintea lui căpătă sens. ‘Încă șapte ani’, își zise el, în gând. ‘Încă șapte ani și o să am treizeci’. Panicat pe moment de viteza timpului trecător, inspiră adânc și plonjează în abis.

tumblr_m4hucegVwX1rwq8p6o1_500

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Writers corner

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s